Η ΛΕΥΚΑΔΑ

Λευκάδα

Το “διαμάντι” του Ιονίου που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη στεριά, απέχει μόλις, 70 μέτρα από αυτή. Γνωστό για τις ασυναγώνιστες παραλίες του, τα γύρω νησάκια του, τα Πριγκηπονήσια, τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις με σημαντικότερη “τις Γιορτές Λόγου και Τέχνης” που διοργανώνονται κάθε Αύγουστο και φιλοξενούν εξέχοντες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Εύκολος προορισμός για τον επισκέπτη, καθώς είναι το μοναδικό νησί που μπορείτε να έλθετε με το αυτοκίνητο σας χωρίς έξοδα φέρι-μποτ, χρησιμοποιώντας την πλωτή γέφυρα που ενώνει τη Λευκάδα με την Αιτωλοκαρνανία. Λεωφορεία του KTEΛ εκτελούν καθημερινά 4 δρομολόγια (5 ωρών) από και προς την Aθήνα (378 χλμ.) ενώ από και προς τη Θεσσαλονίκη (420 χλμ.), 1 δρομολόγιο (5 ωρών) εβδομαδιαίως.

Η υποθαλάσσια σήραγγα Πρεβέζης-Ακτίου καθιστά εύκολη την πρόσβαση στο νησί από τη βορειοδυτική Ελλάδα αλλά και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (100 χλμ.), που αποτελεί μια μεγάλη πύλη εισόδου από τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη.

Η λειτουργία της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου διευκολύνει σημαντικά τη σύνδεση του νησιού με την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και με το λιμάνι της Πάτρας (170 χλμ.), που αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη πύλη εισόδου από την Ευρώπη.

Επιπλέον το νησί εξυπηρετείται αεροπορικώς μέσω του αεροδρομίου του Ακτίου το οποίο απέχει 20 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας.


Λυγιά

Βρίσκεται Β.Α. του νησιού και απέχει από την πόλη (χώρα) της Λευκάδας 5 χλμ. και έχει εύκολη πρόσβαση σε όλα τα αξιοθέατα του νησιού. Επίνειο της Κατούνας, ψαροχώρι όπου οι κάτοικοι, από παλιά, ασχολούνται με την αλιεία. “Γρι-γρι”, τράτες, ανεμότρατες και ψαρόβαρκες βρίσκονται αγκυροβολημένες στο μικρό και γραφικό λιμανάκι της Λυγιάς.

Τα “παλιά χρόνια”, οι κάτοικοι της πόλης συνήθιζαν να την επισκέπτονται τους καλοκαιρινούς μήνες για να γευθούν την παραδοσιακή ριγανάδα με παστό γαύρο ή σαρδέλα στα γραφικά καφενεδάκια της περιοχής.

 

MAISTRA HOTEL & APPARTMENTS ΛΥΓΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, T.K: 37010 ΕΛΛΑΔΑ • (+30) 26450-71990 • info@maistrahotel.gr